Голяма рецепта за сушени крекери без глутен

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 57

Мазнини - 4гр

Carbs - 2g

Протеин - 3g

Общо време 35 мин
Подгответе 15 мин , готвяйте 20 мин
Сервизи 24 (по 1 крекър всяка)

Създаването на собствени бисквити може да служи на 2 функции: можете да контролирате съставките, като се уверите, че те са естествени и здрави и можете да спестите много пари, тъй като без глутен бисквитите често са доста скъпи. Тези хрупкави бисквити са без глутен, като се използва бадемово брашно, а не брашно, като основа. Сиренето и сусамовите семена дават допълнителен аромат, а добавянето на яйчен белтък помага на крекерите да са чисти. Силата на горчицата дава на тези бисквити много леко ухапване, което е отлично допълнение към сиренето Пармезан.

Тези бисквитни сусамови бисквити вкусват добре сами по себе си и също така са чудесни за сладки като печен пипер и се разпространяват.

Съставки

подготовка

  1. Загрейте фурната до 325 F.
  2. Комбинирайте всички съставки в купа или в кухненския процесор. Ако използвате купа, разбъркайте съставките с дървена лъжица или с ръце. Ако използвате кухненски процесор, просто пулсирайте няколко пъти, докато всички съставки се комбинират и започнете да се прилепвате заедно в топката.
  3. Извадете тестото на повърхността на неръждаема стомана, като например силиконова мат или контра, поръсена с бадемово брашно. Използвайте ръцете си, за да направите тестото в цилиндър с диаметър 1 ½ инча. Разрязвайте на кръг, всеки с дебелина 1/3 инча. Ако тестото изглежда прекалено меко, за да изрежете чисто, охладете се в хладилника преди да го нарязате.
  1. Поставете кръг върху тави за печене, покрити със силиконова подложка за печене или пергаментна хартия. Оставете достатъчно място между тях, тъй като ще ги изгладите преди да изпеете.
  2. Като използвате нещо с плоско дъно, като мерителна чаша, изравнете, докато кръгчетата са малко над 2 инча. Изгладете краищата си с пръсти.
  3. Печете за 14-18 минути (може да искате да ги проверите по-рано, за да видите как те идват заедно). Когато започнат да се кафя, извадете от фурната и охладете.
  4. Съхранявайте в запечатан, херметически затворен контейнер, като например торбичка за съхранение с цип.

Състав на заместители и бележки

Ако искате да променяте малко аромата на тези сухматни бисквити без глутен, можете да смесвате сирената, които използвате - опитайте Cheddar или Gruyere или смес от двете. Просто не забравяйте да използвате поне половината от измерването на твърдо сирене.

За такъв малък пакет сусамените семена са пълни с много ползи за здравето. Семената понижават холестерола и подобряват кръвното налягане, както и борбата с рака.

Те също са добър източник на желязо, фибри и магнезий.