Сладка тапиока пудинг с Brûlée завършва рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 220

Мазнини - 6гр

Карби - 36гр

Протеин - 6g

Общо време 43 мин
Подгответе 30 минути , готвяйте 13 мин
Сервирания 6 (по 2/3 чаша всяка)

Вземете вашето тапиока пудинг от скромно семейство любим на възхитителен специален случай десерт с тази рецепта. Тапиоката пудинг лесно се адаптира за диета, която е подходяща за IBS. Лактозата в редовното мляко е FODMAP и често не се толерира от тези с IBS. За щастие, кравето мляко без лактоза се държи точно като редовното мляко в рецепти. И за разлика от другите алтернативи на млякото , тя има точно толкова протеини и калций, така че не изпускайте нищо в храненето.

Бонус: Ще научите нова техника за готвене, когато правите тази рецепта: закаляване на яйца.

Съставки

подготовка

  1. В средно тежка тенджера, разбърквайте заедно млякото, тапиоката, ½ чаша захар, сол и индийско орехче. Пригответе сместа до пълно врязване при средно висока температура, като постоянно се разбърква, за да се предотврати изгарянето. Отстранете сместа от топлината.
  2. В средна купа победете добре яйцата. Добавете 2 супени лъжици смес от пудинг към яйцата, като бъркате бързо. Повторете, като добавите 2 супени лъжици пудинг наведнъж, докато около 1/3 от сместа бъде добавена към яйцата. След това, като се разбърква непрекъснато, изсипете топлата яйчна смес в тенджерата с гореща пудинг.
  1. Вземете пудингната смес на средна и ниска температура и разбъркайте, докато пудингът дойде до леко врязване. Пудингът ще се сгъсти достатъчно, за да покрие гърба на лъжица и ще продължи да се сгъстява, след като бъде изваден от огъня.
  2. Разбъркайте във ванилията. Разделете пудинг в подготвените рамки. Покрийте и охладете за 4-24 часа.
  3. Преместете фурната на фурната в горния рафт и подгрявайте бройлера.
  4. Поставете бъркачките от охладената пудинг върху негърлизиран лист за печене. В малка купа комбинирайте канела с останалата захар. Поръсете всеки лъжица пудинг с ½ чаена лъжичка канела захар. Затоплете вратата на фурната, докато захарта започне да затъмнява, около 2 ½ минути. Наблюдавайте внимателно, за да сте сигурни, че захарта не гори.
  5. Охладете пудинга за няколко минути, преди да сервирате.

Варианти и замествания на съставките

Тази рецепта работи добре с нискомаслено или дори без мазнини мляко, въпреки че цветът и вкусът няма да бъдат толкова богати.

Съвети за готвене и сервиране

Защо допълнително суетене с добавяне на гореща млечна смес малко по малко към яйцата вместо всички наведнъж? Този процес, наречен "темпериране", постепенно затопля яйцата, така че протеиновото вещество в яйчните белтъци да не се денатурира в смесени яйца. Той поддържа вашата пудинг гладка.

За допълнителна застраховка против бучки и изгаряне, разбъркайте пудинг с плоска нарязана шпатула вместо лъжица и нека нещата се движат по дъното на тигана, докато пудингът е над топлината на печката.

Прясно настърганото индийско орехче има неповторим топъл вкус и аромат. Купете цялото изсушено индийско орехче и решетка само от количеството, от което се нуждаете. Цялото индийско орехче, дори след като частта е изстъргана, остава безкрайно.