Сладка подправка Свинска кебапска рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 178

Мазнини - 9 грама

Въглехидрати - 9г

Протеин - 16 гр

Общо време 22 мин
Подгответе 10 мин , готвяйте 12 мин
Сервирания 6 (по 2 кабабчета всяка)

Свинско и ябълково са класическа комбинация, но ябълките са с високо съдържание на FODMAP. Тази вариация на IBS използва грозде, вместо ябълки, за да придаде сладост, за празнично и атрактивно основно ястие или предястие. Kebabs могат да се сглобяват предварително и да се охлаждат, докато не се изпишат за удобство.

Съставки

подготовка

  1. Потопете дванадесет 10-инчови дървени шишчета във вода в продължение на поне 20 минути, за да предотвратите изгарянето на дървесината на скарата.
  2. В малка купа комбинирайте кимион, сминдух, бахар, кардамон, сол и черен пипер и оставете настрана.
  3. Изрежете свинското месо в 3/4-инчови кубчета с еднаква големина. Поръсете сместа за подправка върху свинските кубчета и разбъркайте докато са добре покрити.
  4. Започнете всеки кебап, като плъзнете кубче свинско на шишчето. Опаковайте листа от босилек около грозде и издърпайте на шишките, така че листът да бъде пробит на две места и да се закрепи на място. Продължавайте нарязването, като редувате със свинските кубчета, докато всяка шиш има три парчета свинско и две грозде, обвити с босилек, като внимавате да не оставите празнини. Оставете място в краищата на шишчето, за да се справите с кебавите.
  1. Предварително загрявайте газовата скара (или, ако използвате дървени въглища, оставете въглищата да изгорят, докато бъдат покрити с тънък слой сива пепел). Грил за 10 до 12 минути, като от време на време се завърта, докато свинското месо е само малко розово в средата или до желаното ниво на годност.

Варианти и замествания на съставките

Червеното грозде работи най-добре в тази рецепта, тъй като техният размер и твърда кожа ще им помогне да оцелеят на скара, без да падне от шишкото, но може да се използва и друго грозде .

Kebabs също могат да бъдат печени. Поставете фурната на фурната на около 3 инча под нагревателния елемент в горната част на фурната и предварително подгрявайте бройлера. Нарежете лист за печене с алуминиево фолио и разстийте кебавите върху фолиото. Пастете, наблюдавайте внимателно и завъртете няколко пъти, докато свинското месо достигне желаното ниво на справедливост. Гроздето може да започне да карамелизира на места и ще се смекчи донякъде.

Съвети за готвене и сервиране

За да изсушите листата на босилека, след като ги измиете, потупвайте ги с хартиени кърпи или ги изсушете в салата.

Сервирайте тези кебави самостоятелно като предястие, или над зеленчуци в салата. Или им служете на зърно по ваш избор, за да ги накарате да се хранят с храна.

Семена от сминдух не се среща често в западната кухня и може да бъде трудно да се намерят извън специализираните магазини. Ако можете да получите ръцете си на някои, те вероятно ще бъдат цели, и вие ще трябва да ги смилате сами.

Може да искате да ги препечатате първо, на суха тиган, за допълнителен вкус. Ако не можете да ги проследите, не се притеснявайте; тази рецепта ще бъде прекрасна и без тях.