Кокосово златно мляко: Успокояваща напитка с предимства

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 74

Мазнина - 4.5гр

Карби - 10гр

Протеин - 0 грама

Общо време 20 мин
Подгответе 5 мин , готвяйте 15 мин
Сервизи 2

Куркума е древен подправки, който се използва в източните страни от хиляди години в готвенето и традиционната медицина. Неговият златист цвят и топлината са го спечелили от името "златен подправки".

Докато използването на куркума за здраве и лечение е било използвано в Азия от векове, подправката напоследък придоби популярност в западната култура.

Докато куркума, както и всяка храна, не е лек, всичко това има някои полезни свойства. Благодарение на полифенолното съединение куркумин, куркума е доказал антибактериална, противовъзпалителна и антиоксидантна активност. Той също така може да помогне за подпомагане на храносмилането и облекчаване на разстроен стомах. Съществуват много повече предимства на куркума, но все още няма достатъчно доказателства, които да ги потвърдят.

Това вкусно "златно мляко" се получава чрез нагряване на кокосово мляко с пресни куррмик, джинджифил и черен пипер, които помагат да се увеличи усвояването на куркума от тялото и да се добави приятна пикантност. Канела и едно докосване на мед добавят сладост и още по-антимикробна сила.

Съставки

подготовка

  1. Вземете всички съставки на ниска точка на кипене и къпете 10 минути, покрити. Отстранете от топлината и изцедете в 2 чаши. Насладете се на топло.

Варианти и замествания на съставките

Използвайте всякакъв вид мляко, което предпочитате . Ако използвате кокосово мляко, не забравяйте да купите неподслабената напитка от кокосово мляко в картонената кутия (намираща се в близост до бадемовото мляко или соево мляко), а не в кутийката.

Можете да използвате подправки, ако те са всичко, което имате на ръка, като използвате прясна куркума и джинджифил и цели канела пръчки ще даде по-добър вкус.

Съвети за готвене и сервиране

Ако предпочитате, можете да охладите златистата мляко и да я излеете върху лед за студена версия.