Петте фатални недостатъци на диетата

От известно време твърдях, че мисля, че "диета", както се практикува редовно, трябва ... да умре. Диетата е склонна да намалява теглото си повече от намирането на здравословно състояние и мисля, че това е грешка. Тя обикновено е свързана с бързи, а не с надеждни резултати. Това обикновено е соло усилие.

Диетата може, разбира се, да се отнася до постоянна промяна в диетичния навик към по-добро.

Всяка дадена диета, макар и невероятна, може да бъде пилотна точка по пътя на медицинската съдба - оттам да се превърне в по-здравословни навици. Съществуват доказателства, които могат да се случат, но това е толкова много изключение, а не правилото, че не представлява нищо повече от грешка при закръгляване.

На нивото на цялото ни население сме виждали безкрайно и безкрайно парадиране на диетата от десетилетия и през цялото време честотата на затлъстяването и свързаните с тях заболявания, като диабет тип 2, са се покачили. Купихме за диети с ниско съдържание на мазнини и станахме по-зле и по-болезнени. Купихме за диети с ниско съдържание на въглехидрати и станахме по-зле и по-болезнени. Ние отидохме в Paleo , без глутен, свободен от ГМО и може би вече без лектин и през цялото време стана по-тлъсто и по-болезнено. Изядохме само зелена супа или грейпфрути или в определени дни и ... добре, знаеш какво се е случило.

Наблюдавайки този тъжен спектакъл през цялата ми кариера, останах убеден, че "диетите", както отдавна се практикува, наистина трябва да умрат, защото имат пет фатални недостатъци.

1) Фокусът върху волята без внимание към умението за умения

Повечето хора приемат подход "отидете, независимо дали сте готови или не" за диета. Става въпрос за воля, а не за умение за работа. Това е грешка.

Хранене добре, за да останат постно и здрави в една култура, която прави лошия избор лесен и повсеместно отнема умения.

Нужно е умението да се разграничават добрите решения от лошите, повече умения, за да се научиш да ги предпочиташ, повече умение да се научиш да подготвяш здравословни ястия вкъщи. Нищо от това не е по-невъзможно от изучаването на азбуката или как да карам велосипед; това са и уменията, зависими от предприятията. Ние инвестирахме време и усилия, за да придобием тези умения и оттогава се възползвахме.

Здравословното хранене може да бъде същото. Не се опре на волята си, докато не се срине отдолу. Идентифицирайте и придобийте умения за здравословен начин на живот, така че когато силата на волята започне да намалява, уменията се заемат.

2) Краткосрочно решение за постоянен проблем

Макар че дадена тежест може да бъде въпрос на момент, тенденцията да се увеличава теглото, когато вкусната храна и технологиите за изгаряне на труда помагат, е постоянна. Грешка е да се разчита на всеки бърз подход към трайна уязвимост. Единственият начин да управлявате теглото и здравето през сроковете, които наистина имат значение, е да овладеете постоянни промени в начина на живот. Ако някоя диета с бързо фиксиране даде валидна алтернатива на това, със сигурност ще знаем за това досега.

3) В разединението липсва сила

Аз бях основателният главен редактор на дневника " Затлъстяването при децата " и особено се научих да не харесвам диетите по време на този период.

Независимо, възрастните продължават диети и ... оставят децата си зад гърба си. Мисля, че това е грешка по всякакъв начин. Децата, които не участват в здравословното хранене, са доста добри, за да го саботират. Родителите, които се грижат за собствената си тежест, здравословно състояние и диети, като пренебрегват тези на децата си, са - прости ми - безотговорни. И, основно, в единството има сила. В обратното, има точно обратното, а такива диети в дома на диетичните отделения почти никога не издържат.

4) Теглото не е наградата

Освен ако не сте жокей или състезателен борец, номерът по скалата, сам по себе си, е незначителен.

Това, което ни е грижа, е как изглеждаме и как се чувстваме. Защо тези неща имат значение? Защото сме по-щастливи, когато ни харесва как изглеждаме и как се чувстваме. Животът е по-добър.

Така че наградата никога не е това, което "диетите" са склонни да означават: достигането на определена тежест. Наградата е по-добър живот. Това наистина искаме.

Но какво става, ако диетите влошат живота? Какво ще стане, ако ако сте на диета е неприятно и отчуждаващо? Какво ще стане, ако произволните правила, налагани от фазите на дадена храна, правят неловко и неприятно взаимодействието със семейството или наслада на почивка?

Тези, за мен, са всички индикации, че сте на съмнителен път, който се насочва към задънена улица.

5) Доверяване на волята в, непредпазливост към пътя без

Диетирането обикновено кани хората да променят избора, който правим, без да вземем под внимание избора, който имаме. Това означава, че винаги ще се изправят пред изкушението и риска от рецидиви. Ще продължите само докато върхът на волята ви се разруши. Последната промяна включва промени в нашата среда - вкъщи, работа и други - за да преобладават добрите решения. Изборът, който правим, винаги е подчинен на избора, който имаме, а диетите пренебрегват това и ни подтикват да направим добър избор, докато е заобиколен от лоши.

Алтернативата, която работи

Доколкото ми е известно, няма данни, че културите, които работят на "Дънкин"; изследвайте границите на колко много различни спортни напитки ще купуват; затваряйте очите на хранителните доставки, които са манипулирани, за да бъдат пристрастени в услуга на корпоративните печалби; и да раздават многоцветни бонбони на 6-годишни деца, като част от пълната си закуска, някога да поправят всичко това, като продадат и нова диета от седмицата на същото население. По-скоро културите, които произвеждат чисти, здрави, жизненоважни хора на мащаб, го правят, защото яденето на истинска храна, не прекалено много, предимно растения и ангажиране в рутинна физическа активност са преобладаващите норми.

Но това не трябва да ви оставя загубени и болни сред сърцата, луните, звездите и пържените картофки. Вашият дом може да има собствена култура. Семейните ценности, често свързани с религията, политиката или етиката, са важни и мощни. Няма причина, поради която здравето не може да бъде семейна стойност за вас, както е за мен.

Съсредоточете се върху храненето добре като домакинство в дългосрочен план, а не бързото решение. Говорете за това, че го правите заедно по най-добрата причина: Вие се обичате един друг и искате да се радвате на благодеяние от двете години в живота и живота през годините. Помогнете си, насърчете се и променете домашната си среда, така че има само добри решения. Ако се нуждаете от нови умения - като грамотност или етикетиране на етикети на храни - за да направите тези добри решения, придобийте ги. Всичко, което си заслужава, изисква известно усилие и това усилие често се инвестира в придобиването на "умение". Защо да се различава жизнеността през целия живот?

Не диета; Изживей го. Научете се да обичате храната, която те обича. Не се опитвайте бързо да отслабнете - опитайте се да намерите здравословно състояние. И не правете нищо от това, защото някой друг мисли или казва, че трябва. Направете го с хората, които обичате, заради любовта и защото здравите хора се забавляват.