Използване на начина на живот като медицина: Как да стреля по всички цилиндри

През наскоро завършения ми мандат като президент на Американския колеж по медицина , насърчих моите колеги да мислят за нашия продукт като шестцилиндров двигател. Шестте цилиндъра на начина на живот като лекарство според мен са: крака, вилици, пръсти, сън, стрес и любов. Позволете ми да обясня.

Болестта като причина или ефект?

Отдавна е ясно, че малко по-дълъг списък от фактори - десет, които са точни - отразяват почти всички преждевременни смъртни случаи, които се случват всяка година в САЩ и в други развити страни.

Разбирането на това изисква мислене за истинските или "коренните" причини за преждевременна смърт. Например, дори когато пиша това, федералните данни, които току-що бяха пуснати, показват, че диабетът се е превърнал в третата водеща "причина" на смъртта в САЩ, зад сърдечни заболявания и рак.

Но реалността е, че повечето диабет е тип 2 и почти всички видове диабет тип 2 може да се предотврати чрез комбинация от ядене, активност и контрол на теглото. С други думи, диабет тип 2 не е причина; това е ефект. И така, за сърдечни заболявания, рак, инсулт, деменция, най-много белодробни заболявания и т.н.

Това болезненост - че болестите, за които сме склонни да мислим като причинители на хронична мизерия и преждевременна смърт са последици - беше ключов фактор за пътя, който кариерата ми направи. Научната книга, която направи това дело най-решително, озаглавена " Действителни причини за смърт в Съединените щати ", излезе през 1993 г., точно когато завърших обучението си в превантивната медицина.

Останалите, както казват, са история.

Причините за преждевременната смърт са причина, а красотата в това просто откровение е, че тези основни причини могат да бъдат променени. Чрез тях можем да живеем по-дълго и по-добре. Можем да прибавим години към нашия живот и живот до наши години. Има доказателство за това.

Фокусиране върху модифицируеми рискови фактори: крака, вилици и пръсти

Едно от любимите ми изследвания по темата, публикувано през 2009 г., показа, че онези хора, които не са пушили, ядат зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни и малко месо, са физически активни и имат здравословно тегло - 80% по-малко вероятно ще развият някое от основните хронични заболявания, отколкото тези, които са тръгнали по друг начин. Само четири модифициращи се фактора биха могли да обяснят 80% от риска за получаването на НЕОБХОДИМО хронично заболяване. Това е много голяма работа.

Този оригинален списък от десет фактора от 1993 г. включва елементи, които всеки от нас евентуално може да променя, като физическа активност, а също и някои елементи, които могат да бъдат променени само с колективни действия, като риска от излагане на токсини и огнестрелни оръжия. Понякога най-добрата защита на човешкото тяло се намира в тялото на политическия орган.

Но най-силните влияния върху здравните резултати на нивото на населението и по отношение на нашия риск са факторите, които всеки от нас може да промени сам по себе си, поне по принцип. В оригиналния документ преди 24 години, напълно 80% от преждевременните смъртни случаи всяка година в САЩ се обясняват само с три фактора: употребата на тютюн, лошата диета и липсата на физическа активност.

Това са първите три от шестте ми цилиндъра: крака (физически активни); вилици (оптимално хранене); и пръсти (без цигари).

Поемане на отговорност за сън, стрес и любов

Други проучвания и опитът на цялото население установяват значението на останалите три цилиндъра: сън (получаване на достатъчно количество от него); стрес (не получавате прекалено много от него или го управлявате добре); и любов (силни социални връзки). Съществува обширна литература за дълбоките последици за здравето на всичките три от тях.

Сънят влияе на всичко от хормоналния баланс до функциите на имунната система. Същото важи и за психологическия стрес - който като цяло не може да бъде избегнат, но може да бъде управляван ефективно.

И е добре установено, че Homo sapiens са социални животни и се нуждаят един от друг.

Джон Дон каза, че никой не е остров преди много време и сега имаме съвременни изследвания, за да покажем, че лошите резултати се приписват на онези, които се поддават на такава изолация и самота. С "любов", аз не означава само романтична любов; Искам да кажа твърди връзки с другите. Семейството, приятелите и силното чувство за общност са лечебни.

Как правиш най-добрите решения за вас?

Докато другите могат да използват различна терминология, простият факт е, че когато хората живеят най-дълго и най-добрите в света, те стрелят по тези шест цилиндъра всеки път. Те се хранят добре, са активни, са склонни да не пушат, да спят достатъчно, да не бъдат затрупани от стрес и да имат силни социални връзки. Огънят върху тези шест цилиндъра и пътят до повече години в живота и повече живот в годините е отвореният път пред вас.

Но, разбира се, изстрелването върху тези шест цилиндъра е по-лесно да се каже, отколкото да се направи, поради редица причини. Имайки предвид всички конкурентни послания там, може би е трудно да се знае например каква е оптималната диета. Дори и да сте сред онези, които знаят, може да е трудно да го направите да работи за вас и вашето семейство.

Истинската здравна инициатива съществува, за да се увери, че всички наистина знаят "какво". Експертите по света се съгласяват за основите на начина на живот като лекарство, включително ключовите и последователни характеристики на "оптималната" диета - и ако експертите знаят, тогава всеки трябва да знае. Истинската здравна инициатива съществува, за да превърне общото съгласие между експертите и тежестта на доказателствата в общоприето.

, от своя страна, е ежедневен източник на практическа информация за здравето - включително чести указания за тези фактори и как да ги използвате в живота си.

и Истинската здравна инициатива представляват мощна комбинация в услуга на по-добро здраве, повече години в живота и повече живот от години. Лайфстайл като лекарство е шестцилиндров двигател. Наградата - дълголетие и жизненост - е напред, по пътя, отворен за вас и тези, които обичате. С експертни насоки за това къде да отидете и богатство от съвети как да стреляте на всичките шест от тези бутилки, можете да стигнете оттук!