Отслабване: Не бърза магия

Не се разсейвайте от бързи фиксиращи обещания, които да ви помогнат да отслабнете

Отдавна бях поразен от размирния контраст в начина, по който отговорните възрастни се доближават до управлението на паунда и долара си. Ние всички знаем, че богатите-бързи схеми са неща от отклоняващи се и фундаментално глупави сериали, като The Honeymooners . Ралф Крадън беше любов, защото той представляваше наивния триумф на надеждата над опита седмица след седмица.

Тъй като дългогодишната му съпруга Алис погледна и дълготърпелият му приятел Ед Нортън се влачеше, Ралф отново и отново се записваше за такива схеми. Разбира се, той никога не е богат - и винаги се връща да управлява своя автобус.

Разумните възрастни гледат тези епизоди точно както са предназначени: като комедия. Но същата популация от разумни възрастни, привлечени от загуба на тегло или бърза реакция, изпада в някакъв странен транс и започва да достига до кредитните си карти.

Резултатът е предвидим: той е и отдавна е бил продавач на пазара за почти всяко обещание за загуба на тегло, което можете да си представите. Може би само като познание поражда презрение, отчаянието поражда лекомислие.

Забавяне на подкрепа за интермитентно гладно

Сред по-новите публикации в този парад е предполагаемото предимство на периодичното гладуване. Аргументите за този диетичен подход внушават, когато те всъщност не претендират, някаква бърза магия, която е независима от очевидното: Човек има по-малка консумация, когато яде само понякога.

Този очевиден аспект на интермитентното гладуне няма сексапил, така че исковете изчезват в други направления: става дума за обогатяване на метаболизма ви или за изчистване на вашата система или изгаряне на мазнини вместо въглехидрати или ... каквото и да било.

Няма значение, защото нищо не е вярно. Това предполагат две скорошни проучвания на интермитентно гладуване.

Първото, проучване в медицината за превод на науката , сравнява интермитентното гладуване в продължение на три месеца до обичайната диета. Проучването показва метаболитни ползи от гладуването, но това е така, защото яденето на няколко дни, а не всички дни, доведе до загуба на тегло. Цялата демонстрирана метаболитна полза изглежда се дължи на загуба на тегло.

Така че наистина, това проучване повдигна въпроса, а не отговори: Какво се случва, когато хората губят тегло, като гладуват понякога срещу ограничаване на калориите всеки ден? Има ли някакво уникално предимство за интермитационното пост?

Въведете второто проучване, публикувано в JAMA Internal Medicine . Това проучване сравнява измерванията за загуба на тегло и метаболитен риск при 100 затлъстени възрастни, рандомизирани на интермитентно гладуване, дневно калорийно ограничение или контролна група. И двата подхода за намаляване на калориите причиняват загуба на тегло и повечето от същите метаболитни подобрения, в сравнение с липсата на намеса - но те не се различаваха един от друг. С други думи, метаболитните ползи от гладуването са ползите от загуба на тегло, което на свой ред е резултат от ограничаване на общата сума, изяждана за даден период от време.

Празни обещания

Имаше обаче една забележителна разлика между постенето и ежедневното калорийно ограничение: степента на отпадане.

Той е най-висок за групата на гладно, която е загубила 38% от първоначално определените за нея, в сравнение с 29% и 26% съответно за калориите и групите за неинспекция.

Не подсказвам, че постенето е непременно лоша идея. Интерпретативният глад почти със сигурност беше част от човешкия опит, но не по избор; нашите прадеди отидоха без ядене, когато обстоятелствата съдействаха срещу тях да намерят и да придобият храна. Има смисъл, че сме сравнително добре приспособени да толерираме периоди на относително глад.

Постенето се случва в много, ако не и в повечето, религиозни практики.

В този контекст той служи - или е предназначен да служи - като платформа за концентрация, обновяване, размисъл и духовно хранене. Всички ползи за теглото или физическото здраве са по-скоро случайни.

Твърденията за бърза корекция на магията, обаче, са неоснователни от науката и просто най-новият вкус на поп-култура глупости загуба на тегло. Те ми изглеждат опасни по много начини. Те могат да накарат някои, склонни да отслабна по друг начин, да вярват, че това е единственият, най-добрият подход. Те могат да стимулират хранителните разстройства, като насърчават бингеите след периоди на отнемане. Те могат да причинят директна вреда на тези, които са склонни да се нуждаят от стабилен и чести хранителен прием, особено тези, които са склонни към хипогликемия или приемат инсулин за лечение на диабет. И те са склонни да са по-скоро безпристрастни към идеята, че "най-добрите" диети за теглото и здравето са склонни да бъдат тези, които можете да споделите с вашето домакинство, да се съобразявате с рутината и начина на живот и да практикувате за цял живот.

Това прекъсване на глада може да удовлетвори тези критерии за някои е напълно правдоподобно. Това, че представлява откровение за всички или предлага някакъв магически подход към загуба на тегло, не е нито едно.

Тайната на загуба на тегло не е тайна

Лично аз мисля, че най-добрият подход за контролиране на общите калории, консумирани с течение на времето, е да се яде диета от наистина здравословни храни във всяка действително разумна комбинация. Едно от многото добродетели на цели, здравословни храни и диети, най-вече на растенията, е, че те ни зареждат с по-малко калории. Самите диети, които най-надеждно поощряват трайния контрол на теглото, също допринасят за доброто здраве. Такъв подход е за живот, а не за диета; за един живот, а не за краткосрочен план; и за цялото си семейство, а не сами. Непрекъснато гладуване не е изключено от такива подходи, но със сигурност не е задължително.

Постенето не осигурява бърза магия за загуба на тегло. Ако чуете твърдения за противното, излезте от кредитната си карта и никой няма да ви нарани! Ако загубите тегло и намирането на здравословно състояние са от интерес, със сигурност може да стигнете оттук с надеждно изпитания и истински подход на ядене на добри храни и да бъдете рутинно активни - нито магически, нито автобус на Ралф.