Метал срещу дърво за ходещи пръчки

Интервю със Стив Уолш от Brazos Walking Sticks

Защо да си купя дървена бастунска бастун вместо метална бастунка? Trekking стълбовете и сгъваемите метални бастуни са популярни, но много хора все още избират дърво. Стив Уолш от Brazos Walking Sticks разказва защо клиентите му предпочитат дървесината.

Една от обжалванията е, че това е местен продукт, ръчно изработен от занаятчии. Brazos Walking Sticks са означени с "Произведено в САЩ", което се среща рядко с метални бастуни.

Това би било вярно в много страни по света - дървени бастуни могат да се направят на местно ниво, често използват сортовете дървета, които растат там.

1. Как се сравни дървена бастунска бастун с метална или сгъваема бастун?

О: Дървените стикове за ходене са склонни да имат естествено усещане и цялостен облик, че металните бастуни и бастуните просто не могат да се възпроизвеждат. Естетично, дървото натрупва метал, защото занаятчиите могат да създават дизайн и модели, които просто не могат да се възпроизвеждат с метални или масово произведени бастуни. Дървените пръчки предлагат най-доброто от двата свята: красота и полезност. Металните пръчици предлагат само полезност.

2. Имали ли сте клиенти, които избягвали използването на метална пръчка поради стигмата, която възприемали при използването й, които е по-вероятно да ходят на фитнес, ако имат дървена бастунска тояга?

О: Абсолютно. Не е необичайно да получаваме обаждания от клиенти, които искат да се отдалечат от стигмата на ходенето с метална тръстика или пръчка.

3. Виждате ли регионална или градска или извънградска тенденция между вашите клиенти?

О: Намираме се в естествени райони с пътеки, както в национални и държавни паркове, от Йосемити и Големия каньон до щатския парк Колорадо Бенд в Тексас и щатския парк Lost River в Западна Вирджиния. Въпреки това, много квартални хардуерни магазини успешно носят широката асортиментна линия за ходене в предградията, а спортните тоалети заедно с магазините за подаръци и магазините за здравословни храни предлагат Brazos Walking Sticks and Canes в градовете.

С ходенето, което идва като силен начин на упражнение, ние сме силни поддръжници на ходещи спортни хора като Американската асоциация за волски спортове и здравни хора като American Heart Association, които ходят на всички места. Широкият ни асортимент, както и уредите за градинско дюлче и снежната пръчка, отговарят на много от нуждите на много места.

4. Смятате ли, че повече от вашите клиенти използват пръчки за пешеходен туризъм или за фитнес / начин на живот ходене?

О: Ние виждаме истинско разнообразие в начина, по който се използват нашите продукти. Ние продаваме доста на туристите, туристите и лагерите, но също така продаваме голямо количество пръчици всяка година на фитнесници и хора, които просто искат да се върнат отново във форма. Нашите бастуни са много гъвкави, докато са национални спонсори на Американското туристическо дружество.

5. Дали някой от вашите клиенти коментира възможностите за самоотбрана за използване на бастун?

О: Имаме клиенти, които искат да използват своите бастуни или бастуни за самозащита, но ние полагаме всички усилия да съобщим, че нашите пръчки и бастуни не са предназначени за тази цел.

6. Виждате ли разлики между мъжете и жените при закупуването на бастун?

О: Мъжете са склонни да отидат за по-високи пръчки с малко "говеждо" на тях; например, 58-инчов хикорий.

Жените обикновено избират дървета, които са по-леки, но все пак гъвкави, като сасафрас, аспен, или дори бамбук. Цветовете и цветната дървесина понякога правят разлика между половете.

7. Има ли колектори, които търсят нещо в екзотични гори и т.н.?

О: Определено се грижим за нуждите на колекционерите. Имаме толкова много стилове и избор на дърво, че дори най-добрите колекционери могат да останат доста зает, натрупвайки нашите стоки, както и с нашата екзотична линия. Имахме един колекционер, хубава дама в съседна държава, която купи бастун седмично в продължение на няколко месеца!

8. Какво трябва да помисли някой при даването на подарък за бастун? Дали е личен въпрос, че може би е по-добре да дадете сертификат за подарък, така че човек да може да избере своя собствен стил?

О: Пешеходците правят страхотни подаръци! Някои от основните неща, които трябва да имате предвид, са височината, тежестта и естетиката. Докато избирате бастун може да бъде много личен избор, ние откриваме, че повечето хора, които ги приемат като подаръци, наистина идват да обичат пръчката, която им е дадена. Нашите лазерни гравюри (за персонализация) и подаръци отбелязват наистина полезни при закупуване на стик като подарък.