Йога лицето от Annelise Hagen преглед

С толкова много основни книги за йога, които вече заглушават рафтовете за книжарници (реални и виртуални), издателите търсят специални предмети, които ще им позволят да се възползват от популярността на йога. Оттук имаме йога мемоари, истории за йога за деца, йога загадки, йога за спортисти и йога за хора, които мислят, че започват да изглеждат стари, известни още като "Йога" .

Какво е обещанието на йога

В книгата й "Йога Лице: Премахване на бръчките с най-добрата естествена лифтинг", Annelise Hagen обещава много. Хаген излезе с поредица от упражнения за лице, предназначени да противодействат на ефектите от стареенето, които тя препоръчва да бъде направена във връзка с практика на йога асана .

Лицевите упражнения, които имат сладки имена като "The Satchmo" (бузите се издухат) и "Мерилин" (които целуват целувка), трябва да укрепват мускулите на лицето, противодействайки на неизбежния ход на времето. Те са описани във втората глава на книгата. Следващата глава е посветена на традиционните йога пози, които могат да помогнат на лицето ви. Те включват много инверсии и завои в посока напред, както бихте очаквали, както и някои стоящи поза и гърба. Hagen препоръчва също така пеене, медитация, масаж, дихателни упражнения , режим на грижа за кожата и промени в диетата ви, всички в името на подобряването на външния вид на лицето ви.

Какво му доставя

Има някои добри съвети в книгата Хаген - ученето за отпускане на лицето ви е може би едно от най-хубавите неща, които можете да направите, за да предотвратите образуването на бръчки. Запознаването с начина, по който държите лицето си, особено ако е в непрекъснато мълчание, без съмнение ще ви накара да изглеждате и да се чувствате по-добре.

И кой може да спори с Hagen относно прилагането на слънцезащитни продукти и здравословна диета, центрирана около цели храни и растения?

Но ако търсите ефекта от лифтинг, както предполага субтитрите на книгата, се съмнявам дали ще ги намерите тук. Знаменитостът учител по йога Родни Йе дори изрази скептицизма си в "Ню Йорк Таймс" през март 2007 г., казвайки: "Йога ще придаде блясък на лицето ви и ще ви отпусне, което ще ви направи по-млади, но само да се съсредоточите върху лицето е твърде специфично звучи по-скоро като маркетинг. "

В тази книга има някои последователности на йога, които винаги са полезни, ако практикувате у дома си. Книгата е приятно четене, ангажиране и пълен с лични анекдоти, но човек остава с усещането, че Хейгън е взел 200 страници, за да каже нещо, което би могло да бъде очертано от 10 до 20 върха. И все пак, методът на Хаген може да помогне и със сигурност няма да навреди. За разлика от, да речем, Botox.

Оповестяване: Издателят е предоставил копие за преглед.