Трябва ли лице с диабет да използва изкуствени подсладители?

Диабетът е състояние, при което тялото ви не произвежда достатъчно инсулин, което води до повишаване на нивата на глюкозата в кръвта ви, така че е важно да следвате здравословното хранене и да наблюдавате приема на въглехидрати, така че да е последователен от ден на ден. Ако трябва да намалите общия прием на калории или въглехидрати, използването на изкуствени подсладители вместо обикновени захари и сиропи може да помогне, но те не са необходими.

Това е лично предпочитание.

Изкуствените подсладители са не-хранителни подсладители. Те не повлияват нивата на кръвната захар или инсулина, толкова много диабетици ги намират за полезни за удовлетворяване на желанието им за сладки храни. Тези подсладители не са идеални за всички. Някои хора могат да ги използват, за да задоволят своите желания за сладкиши, а други смятат, че само прави по-лоши желанията си за обикновени захари.

Много "диети" и "диабетични" храни съдържат изкуствени подсладители, но това не означава, че те не са калорични или дори са добри за вас. Уверете се, че сте прочели етикетите на храните, за да разберете колко калории консумирате. Също така, внимавайте за добавени мазнини и натрий.

Диабетът тип 2 често се свързва със затлъстяване, така че може да е време да загубите част от допълнителното тегло. Изкуствените подсладители не добавят никакви калории, така че пиенето на диетични напитки, вместо на захар, трябва да ви помогне да отслабнете, нали? Не винаги - тя може да бъде малко игра на ум.

Лесно е да си кажете, че тъй като сте били добро момиче и сте имали диета сода вместо обикновена сода, добре е да имате бонбони. Или две. Резултатът е приемането на колкото се може повече калории, отколкото преди (или може би повече), и това може да доведе до повишаване на нивата на кръвната Ви захар. Някои хора също установяват, че консумирането на изкуствени подсладители прави по-зле желанията им за редовна захар.

Ако това важи за вас, вероятно е най-добре да ги избегнете.

Изкуствени подсладители и отслабване

Интересно е, че популационните проучвания често показват, че хората, които пият диетични безалкохолни напитки, също са с наднормено тегло (ако не и с наднормено тегло), отколкото хората, които не ги пият, така че очевидно има повече да намалите теглото си, отколкото просто да си смените содата. Трябва да намалите общия калориен прием и от храни с високо съдържание на мазнини; пие диета сода, докато wolfing половината от мазна пица няма да помогне. Добре е да избирате сода на диета, но нарязайте назад на един парченце пица и добавете голяма здравословна салата (прилепва се отстрани, моля).

Изкуствените подсладители са безопасни ли са?

Те са безопасни, поне в количествата, консумирани в нормална диета. Изкуствените подсладители са били в продължение на години и имаше много тестове, доколкото безопасността върви. Счита се, че захарин причинява рак, но се оказа фалшива аларма - това е нещо, което се случва само с мъжки лабораторни плъхове, а не с хора.

Аспартам причинява главоболие при някои хора и не може да се консумира от някой, който има фенилкетонурия. Някои хора просто не харесват идеята, че те са създадени изкуствено в лаборатория някъде, така че има някои по-естествени алтернативи.

Нехранителните подсладители, произведени от стевия, плодове (като монкови плодове) и еритритол (захарен алкохол) също се предлагат в повечето магазини за хранителни стоки.

Животът с диабет вероятно ще изисква промени в начина на хранене и начин на живот, а не всеки е същият, така че моля, говорете с вашия доставчик на медицински услуги, диабет, диетолог или диетолог, специалист по диабет, преди да добавите изкуствени подсладители към вашата диабетна диета ,

Източници:

Американската асоциация по диабет. "Рязане на калории и въглехидрати". Достъп до 24 март 2016 г. http://www.diabetes.org/food-and-fitness/food/what-can-i-eat/understanding-charbohydrates/artificial-sweeteners/cutting-calories-and-carbohydrate.html? referrer = https: //www.google.com.

Gardner C, Wylie-Rosett J, Gidding SS, Steffen LM, Johnson RK, Reader D, Lichtenstein AH. "Ненаситени подсладители: текущо използване и перспективи за здравето: научно становище от American Heart Association и асоциацията на американския диабет". Диабетна грижа. 2012 Aug; 35 (8): 1798-808. Достъп до 24 март 2016 г. http://care.diabetesjournals.org/content/35/8/1798.full.

Харвардски здравни публикации, Медицинско училище в Харвард. "Изкуствени подсладители: без захар, но на каква цена?" Достъп до 24 март 2016 г. http://www.health.harvard.edu/blog/artificial-sweeteners-sugar-free-but-at-what-cost-201207165030.