Тайландска зелена къри паста с ниска FODMAP рецепта

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 67

Мазнини - 6гр

Въглехидрати - 4g

Протеин - 1g

Общо време 30 мин
Подгответе 30 минути , гответе 0 мин
Сервирания 5 (по 1/4 чаша всяка)

Свежи зелени клечки и зелени билки отличават тайландските зелени къри от червено, жълто и други къри. Това прави зелената къри един особено добър кандидат за ниска кухня FODMAP, тъй като тези уверени пресни аромати (заедно с прясно смлян подправки) могат да носят деня при отсъствие на пресен чесън и шалот.

Тази безмилостна американизирана версия използва листа от кориандър (кориандър) и стъбла, вместо кориандър корен, и зеленчуци от гардероби и лайка, вместо листа от липа. Използвахме маслото с вкус на чесън за вкус, както и за допълнителна влага, така че пастата може да бъде смляна в смесител вместо хаван и пестик. Във всяка рецепта, призоваваща за зелена къри паста, заместете тази версия с ниска FODMAP за консервирана или бутилирана къри паста.

Съставки

подготовка

  1. В тежък тиган на средна температура, преперете кимион и кориандър, докато станат ароматизирани и потъмнеят малко 3 до 4 минути. Когато се охлади, фино смилат семена и пипер.
  2. Подстрижете долния край на стъблото на лимонена трева. Отлепете външните зелени листа, разкривайки жълтото ядро. Започвайки от долния край, нарязвайте лимонена трева на тънки филийки, като спирате около половината от стъблото или когато ядрото сякаш свършва.
  1. Добавете смес от подправки, лимонена трева, рибен сос и масло в купата на миксер или кухненски робот. След това добавете варната кора, кориандъра, черния пипер, коренът на джинджифил и зелените плодове. Процедирайте, докато се получи паста, като използвате тампер, ако е необходимо, за да изтласкате съставките към лопатките на пасатора. Използвайте или замразите незабавно.

Варианти и замествания на съставките

Семената на кимион и смлян кориандър могат да бъдат заместени вместо печене и смилане на собствените ви семена.

Съвети за готвене и сервиране

Препечените подправки могат да бъдат шлифовани в електрически мелница или кафемашина, хаван и пещер, процесор за хранене или мелница за пипер.

Една рецепта от тази паста, разбъркана в 14,5-унция кутия от кокосов крем, ще сезон един килограм пилешко и няколко чаши зеленчуци. Тъй като не е толкова концентрирана, колкото кайсийската паста, препоръчваме ви да използвате два пъти повече, колкото може да се изисква в рецепти.

Остатъците замръзват много добре в малки буркани. Или, разделете пастата на къри в табла за лед, извадете замразените кубчета и ги съхранявайте във фризера в херметически затворен контейнер.