Рецепта за топла и сладка боровинка пудинг

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 302

Мазнини - 6гр

Карби - 51гр

Протеин - 11g

Общо време 60 мин
Подгответе 10 минути , пригответе 50 минути
Сервизи 10 (по 1/2 чаша всяка)

Хлябът пудинг е лесен за правене и икономичен начин да се използва закръглени sourdough хляб. Тази версия има много кремообразен крем, обсипан с цветни нискочервени боровинки FODMAP. Техният вкус на сладко вино, подчертан с лимонова кора, се смесва прекрасно с топлината на канела и индийско орехче.

Съставки

подготовка

  1. Намажете маслото с 7 х 10-инчова тавичка. Разпределете 2 чаши хляб в тигана. Поръсете с боровинки и нагоре с останалия хляб.
  2. В голяма купа или смесител размесете добре яйцата, млякото, кафява захар, канела, индийско орехче и лимонова кора. Изсипете яйчната смес върху кубчета хляб.
  3. Вкарайте чайник с вода и загрейте фурната до 300F.
  4. Оставете хляба да поглъща млечната смес, докато фурната се загрее. Натискайте внимателно с вилица, за да сте сигурни, че всички части на кубчето за хляб са добре напоени.
  1. Поставете тиган на средната стойка на фурната и изсипете в сантиметър вряща вода. Поставете малката тавичка във водната баня. Внимателно изсипете малко по-вряла вода в по-големия съд, за да донесете водната баня на ½ инч от горната част и печете хляба, докато вътрешната температура достигне 165F, около 50 минути. Козината не трябва да се шляе в средата, когато внимателно премествате тигана, но пак ще бъде мека. Извадете от водната баня, охладете за 40 минути и сервирайте топла вода.

Варианти и замествания на съставките

Sourdough е най-добрият избор за хляб за тази рецепта. Въпреки че хляб, традиционното sourdough се счита за ниско FODMAP поради процеса на ферментация, който претърпява. Процесът е по-дълъг от този на традиционния хляб, което позволява на дрождите и бактериите да премахнат много от по-високите аспекти на FODMAP. Когато купувате, направете всичко възможно, за да научите техниката, използвана за направата на хляба.

Ако това е традиционна техника или хлябът е направен от овесени или шламообразни брашна, тогава трябва да можете да се насладите на това, без да предизвиквате симптоми.

Съвети за готвене и сервиране

Рецептата изисква поставянето на тавичката в по-голям съд с вряла вода. Това се нарича водна баня и поддържа яйцата в крема да се отделят и да станат воднисти.

Ако не разполагате с достатъчно голям тиган, за да осигурите водна баня за вашата тенджера, можете да поставите ястието директно върху средната стойка във фурната. Времето за готвене може да се намали, а в дъното на тигана може да се образува сладък воден слой, когато нарязвате пудинга. Той все още ще опита вкусно!

Тази пудинг хляб може да бъде загрята до 250F в продължение на 15 минути, за да се сервира по-късно.