Млечните мазнини всъщност са ли здрави?

Изследванията за ползите от млечната мазнина не доказват нейната здравословност

Ако изобщо сте склонни да се доверите на медийните заглавия за диетата и със сигурност не трябва да бъдете, проучване, публикувано в " Circulation" през март 2016 г., твърди, че мазнините от млечни продукти внезапно са добри за нас, защитавайки ни от диабета. Друг доклад в Американския вестник за клинично хранене , публикуван през април 2016 г., твърди, че е показал защита срещу затлъстяването.

Тези документи и идеята, че мазнините от млечни продукти са се превърнали в лице от враг към приятел, неизбежно се превръща в хранителния аромат на седмицата. В резултат на цялото медийно внимание, аз самият съм попаднал в себе си. Сега, тъй като подробностите от тези изследвания и интерпретации на тях сега са част от историята, можем да преминем към свързана, важна и обобщаваща материя. Всички знаем, че сме внимателни да сключим вината само чрез асоцииране. Ние сме добре съветвани да разширим това мислене на невинност. В този случай "невинността" на млечните млечни мазнини, а именно признаците за ползите, а не драматизма, отдавна се смяташе за просто свързване.

Асоциация срещу причина и ефект

Моята обилна социална медийна храна е рутинно изпълнена с молитви за обединяването на наблюдателните изследвания на асоциацията за доказване на причинно-следствената връзка. Като автор на учебници по епидемиология и изследователски методи и ръководител на лаборатория за клинични изследвания в продължение на 20 години, моята родова нагласа е да отговоря с: амин!

Аргументите са верни.

Проучванията за асоцииране имат за цел да генерират хипотези, а не да ги изпробват. Те показват възможна пътека, която изисква допълнително проучване, но те никога не се оказват причина и ефект.

Уви, в тази медия за социални медии има голяма, трогателна муха. Тези аргументи почти винаги са мотивирани не от епидемиологията, а от идеологията.

С други думи, французите идват от тези, които претендират, че се противопоставят на методите, но в действителност се противопоставят на заключенията. Тълпата "повече месо, масло, сирене" се разсмя само по този въпрос, когато изследванията на асоциацията предполагат заслугите на по-растителното хранене. За да бъдем справедливи, пламенните вегани рутинно посочват недостатъците във всяко изследване, което намеква за полза (както в изследванията за млякото по-горе), или дори по-малко от очакваното вреди от животински храни или наситени мазнини, докато пренебрегват точно такива недостатъци в проучвания, които отговарят на техния световен поглед.

Това е анатема за здрава и балансирана преценка, както видяхме много пъти по-рано. Помислете, например, за заместване на хормоните при менопаузата. Ние отидохме по един начин с наблюдателни данни и прегърнахме водата с бебето, препоръчвайки хормоналната замяна като рутинна задача. След това научихме от рандомизирани контролирани проучвания, че преобладаващата практика е свързана с нетни увреждания. За съжаление погрешно интерпретирахме тези открития и изхвърлихме бебето с вода. Едва сега се прави усилие да се разгледа тежестта на доказателствата, да се интерпретира в контекста, да се признае, че един размер със сигурност не принадлежи на всички и да различава бебе и вана.

Цялото нещо е предпазна история.

В долната линия за млечни и млечни мазнини

Хранителните усилия могат да се възползват от тази история, но само ако се научим от нея. Изглеждаме по-склонни да възпроизвеждаме безумието си.

Къде ни оставя млечни продукти и млечни мазнини? Решаващата крайна тенденция, която всички ние предпочитаме, може да липсва в този случай.

Млечните мазнини са добри или лоши за здравето като цяло, по-специално за контрол на теглото? Това със сигурност със сигурност зависи. В контекста на обикновено бедните хранителни режими, пълномасленото и по друг начин минимално преработено и непроменено мляко, сирене и кисело мляко са подходящи да бъдат по-питателни и по-сатирични от многото алтернативи.

Ако млякото изменя сода, това е надеждно добро нещо. Ако сиренето измести сирене, джото. Също така, ако сиренето или киселото мляко изместят Snackwells, или по-малко известните записи в категорията нискомаслена нездравословна храна. В контекста на ужасно съжаляващата типична американска диета, изборът на пълномаслени млечни продукти е далеч по-добър от това, което преобладава

Но дали умишленото добавяне на млечни мазнини към базовата диета, която е дори и неясно оптимално благоприятна по някакъв начин? Почти със сигурност не, и със сигурност липсват доказателства за такъв случай.

Напротив, релевантните доказателства вървят обратно. Почти всички утвърдени претенденти за най-добрите ларви за диета изключват или свеждат до минимум млекопроизводството и тези, които не решават категорично нискомаслените млечни продукти. Има още един и по-привлекателен аргумент за ограничаване на общия прием на млечни продукти до скромни нива заради околната среда.

Рандомизирани проучвания, които показват най-впечатляващите ефекти от диетата върху подобряването на здравните резултати, които са най-важни, включително смъртността от всички причини, намаляват приема на наситени мазнини в контекста на по-високи и по-ниско съдържание на мазнини диетични модели. Докато популациите на синята зона се различават значително в общия прием на мазнини, никой няма висок прием на наситени мазнини като цяло, в частност на млечни мазнини, или изобщо на млечни продукти от говеда. Когато "анатомията" на идеалната средиземноморска диета е била профилирана, млечните продукти не са били важна характеристика. И когато приемът на наситени мазнини, включително и от млечните продукти, е бил съзнателно намален в Северна Карелия, Финландия, като част от цялостната интервенция на начина на живот, резултатът от десетилетия е 82% намаляване на сърдечно-съдовите инциденти и десетгодишно допълнение към живота Средна продължителност.

Така че, независимо от потенциалните предимства на млечните мазнини, те са силно зависими от контекста. Съществува кратък списък с добавки и замествания, основани на доказателства, които надеждно ще подобрят качеството на всяка диета, която вече не е оптимизирана, насърчават насищането и улесняват усилията за отслабване и намиране на здраве; млечните мазнини сами по себе си не са на него.

Въпреки че няма универсална долна линия тук за пълномаслените млечни продукти, колоната се нуждае от същата линия. Това е за равнопоставеност при прилагането на преценката по въпросите на диетата.

Изследванията в областта на млечните продукти, които разпространяваха последния кръг заглавия, медиен фокус и социални медии, се оказаха само асоциирани. Самите лагери, разпространяващи тези находки като евангелие, биха подчертали това методологическо ограничение и отхвърлиха резултатите като несъществени, ако се бяха случили, че не ги харесват. Знам това фактически, защото виждам всекидневно такъв коментар в социалните медии.

Не мога да говоря за паритет, но не успях да го приложа, затова бързам да повторя, че този двоен стандарт се прилага и в обратната посока. Тези, които например подкрепят веганизма, бързо посочват методологически недостатъци на всяко изследване, което се противопоставя на това, като същевременно пренебрегва едни и същи ограничения във всяко изследване, което наклонява предпочитания начин.

Изследванията на асоциацията предполагат възможни пътища, които дават основание за по-нататъшно проучване те не доказват причина и ефект. Това е еднакво валидно дали те произвеждат изхода, който предпочитате, или по друг начин.

Долната линия тук не е ограничена до млечни мазнини, млечни продукти или крави, а по-скоро се простира до целия двор. Това, което е добре за гъската, трябва да е добро за годеника.