Мока Dusted Бадеми: Сладка, шоколадова закуска

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 148

Мазнини - 13g

Въглехидрати - 6g

Протеин - 5g

Общо време 10 мин
Подгответе 5 мин , готвяйте 5 мин
Сервирания 6 (по 1 унция)

Задоволителните закуски трябва да са около 150 до 250 калории и да съдържат смес от протеини, фибри и здравословни мазнини . Тези бадеми от пухкава мока осигуряват и трите за най-добрата вкусна закуска, която ще се придържа към вас до следващото ви ястие. Ароматът на кафето повишава какаото, за да ви даде дълбок вкус на шоколад в малка сервиране.

Изследванията показват, че флавонолите в какаото са ефективни при понижаване на кръвното налягане, когато се консумират като част от цялостната здравословна диета. Какао съдържа също калий, калций , магнезий и мед, които играят важна роля за поддържане на здравословно кръвно налягане. Какаото също съдържа значително количество желязо и фосфор. Неподсладеното какао на прах е особено полезно, защото няма добавена захар или мазнина.

Следващия път, когато желаете нещо сладко или хрупкаво, разбийте една партида от тях, за да се наслаждавате цяла седмица. Само една рецепта прави достатъчно, за да се разделите на 6 порции за лесна закуска по всяко време!

Съставки

подготовка

  1. В малък незалепващ тиган, преперете бадемите на слаб огън, разбърквайте на всеки няколко минути, докато са ароматни, около 3 минути. Добавете зехтин и разбъркайте, за да покриете. Извадете от топлина.

  2. Смесете какао на прах, кафе и захар на прах в високоефективен пасатор или кухненски робот, докато гранулите от кафе не се влагат в прах.

  3. Изсипете бадеми и смеси от какао в средна купа и разбъркайте равномерно. Премахване на излишъка. Разпръснете върху пергамент или восъчна хартия, за да се охлади.

  1. Съхранявайте бадемите в херметически затворен контейнер при стайна температура.

Варианти и замествания на съставките

Ако имате нужда от лесна за диабет версия, заменете захарта на прах с ¼ до ½ чаени лъжици стевия.

Използвайте тази рецепта с всякакви ядки, които предпочитате, просто се уверете, че са сурови, не печени и осолени, за да запазите съдържанието на натрий в долната страна.

Съвети за готвене и сервиране

Обичам да използвам холандски преработен какао или какао на прах за богат шоколадов вкус, но всеки неподсладен какао на прах работи добре.

Порция подготвени бадеми преди време, за да скриете в чантата или колата си за здравословна закуска в движение! Това ще ви попречи да ядете повече от препоръчителния размер на порцията.