Когато децата могат да започнат да работят?

Тригодишните са естествени бегачи. Някои родители понякога се чудят как да накарат техните предучилищни да престанат да работят, вместо да започнат да действат. Но сериозно структурираното бягане в състезание или заедно с възрастен е различно от това, което просто се подсказва около детската площадка или задния двор.

И така, какво е безопасна възраст за децата да започнат да играят като спорт, а не само за забавление?

Тригодишна възраст е малко млада, за да може да започне официална програма. Те не могат да "взимат" понятието за провеждане на състезание и това би могло да бъде нещастие за всички. И едно лошо преживяване може да ги отклони от бъдещи състезания.

Но ако детето ви проявява интерес към бягане , детската градина е подходящо време за гледане на младежка програма или за влизане на детето в местна раса на деца (обикновено на кратки разстояния от 100 до 400 метра). Ако решите да стартирате детето си в текуща програма, просто се уверете, че не е твърде овладяно или интензивно. Идеята е децата да се упражняват, да се забавляват и да се научат да обичат да бягат.

Как да намерите програми за бягане и раси за деца

За да намерите програма за деца, проверете в градоустройствената си програма или в младежката спортна организация, за да видите дали те предлагат нещо. Някои църкви дори предлагат действащи отбори или клубове, които са отворени за деца извън църквата.

Някои програми са много неформални и просто имат практика на местна следа веднъж или два пъти седмично. Други програми са организирани писти и полеви отбори, които се състезават в срещи на младежки писти, където децата участват в събития като реални състезания от 100 метра, 200 метра, 400 метра, 800 метра, както и някои полеви събития. Повечето младежки писти отговарят на изискването децата да са навършили седем години, за да участват.

За да намерите местна раса за деца, погледнете на сайтове като Active.com за събития във вашия район. Много местни 5K имат по-кратка раса за деца преди или след събитието 5K. Проверете уебсайта на състезанието, за да видите какво предлагат. Вълнуващата раса атмосфера може да накара вашите деца още по-заинтересовани и развълнувани за бягане.

Какво, ако детето ви е твърде млад за текуща програма или състезание?

Ако детето ви показва интерес да тича преди 5-годишна възраст, определено не искаш да го обезсърчаваш. Можете да я окуражите да играе, като играе маркер, прави препятствия, дори гони след кучето - стига да не се чувства като формална, структурирана програма. Опитайте се да играете някои от тези игри, за да ги придвижвате и да се забавлявате. Вие ще помогнете да внушите любовта на тичане в тях, която се надяваме да се превърне в дълготрайни навик навик.