Йога + Акробатика = AcroYoga

Летящо високо с помощта на партньор

AcroYoga е форма на партньорска йога, където двама йоги работят заедно за две основни цели: терапевтично освобождаване и акробатично забавление. Основателите Джейсън Немър и Джени Сауер-Клайн се срещнаха в Сан Франциско през 2003 г. и започнаха да се занимават заедно скоро, като съчетават техния произход в йога и цирковите изкуства, за да създават поддържани версии на традиционни йога пози, за да насърчат човешките връзки и да създадат общност.

Как работи

Един от партньорите (наречен база) подкрепя другия (листовката) в поредица от въздушни положения. Необходимият персонал е закръглен от наблюдател, който гарантира, че всеки има добра подредба, така че флаерът не пада. Основата най-често лежи на гърба му и поддържа голямата част от тежестта на флаера с разширените му крака. Краката, когато са правилно подравнени с глезените по бедрата, могат да поддържат много тежест, така че малък човек да може да базира по-голяма флаера. Основата може да поддържа бедрата на флаера с краката си за гърбове или раменете им за инверсии, сред много други възможни комбинации.

Терапевтични и акробатични

AcroYoga е терапевтично средство, защото поддържа позицията на флийчаря в противовес на гравитацията. Например, поддържана инверсия освобождава гръбнака на флийта по-ефективно, тъй като тя не трябва да се държи напълно. Това също така позволява на флаера да влезе в пози, които биха били несъстоятелни без помощ.

Акробатичният подход позволява динамично партньорство между флаера и базата, тъй като те работят заедно, за да открият творчески начини да се присъединят към телата си в поддържания полет. След като падне, флиртувателят обикновено благодари на базата с някакъв тайландски йога масаж (пасивни йога се простира). Макар че има няколко установени пози, които се преподават в часовете на AcroYoga, ентусиастите се събират и за извънкласни конфитюри, които насърчават свободната акробатика.

Защо да опитате AcroYoga?

Йога може да бъде много самотна практика. Въпреки че мнозина търсят общо преживяване, като посещават групови класове, все пак може да се чувствате като практикувате с балон около вашата йога мат. Партньорската йога избухва, че балонът принуждава взаимодействие. AcroYoga върви по-нататък, като изисква сътрудничество и доверие. Съоснователят на AcroYoga Джейсън Немър вярва, че това желание за лична връзка е в лицето на един все по-кибер-базиран свят, който е направил AcroYoga толкова популярен. "Тази практика е създала безопасен начин за непознати да играят и подкрепят помежду си", казва той. "Това са стъпки към по-забавен и мирен свят", добавя той.

Acro Yoga Съвети: