Детска приказка за бели бобчета вечеря рецепта вашите деца ще обичат

Акценти на храненето (на порция)

Калории - 362

Мазнини - 9 грама

Карби - 50гр

Протеин - 22 гр

Общо време 135 мин
Подгответе 15 мин. , Готвяйте 120 мин
Сервирания 6

Бял боб и ориз - те просто затоплят душата. Децата са доволни, когато разберат, че това ястие е за вечеря. Супер здравословно хранене, което децата ви обичат и изискват рецепта, е невероятен родителски момент. И те наистина са лесни за правене, просто ви трябват малко време и болка на търпение, за да станат нежни и вкусни.

Фасулът е чудесен източник на протеини и добър източник на влакно, и въпреки че те са евтини, чрез готвене ги превръщате в невероятно хранене за вашето семейство.

Започнете ги сутрин през уикенда и ги оставете да се готвят, докато вървите за вашия ден. Смятаме, че е полезно да готвим кафявия ориз, докато разкъсаме и сотенем зеленчуците, тъй като стоим на печката все пак. По този начин можем да наблюдаваме водата за оризова кипване, докато вече работим активно в печката, вместо да я правим по-късно, докато бобът е на круиз контрол.

Друг спестяване на време е да си накълцате зеленчуците ден преди да приготвите бялото боб. Сервирайте си боб със салата и пресни плодове и ще имате фантастично ястие, което със сигурност ще угоди на семейството. И тъй като варени бобчета замразяват добре, можете да замразите части, които да използвате по-късно.

В нощта преди да приготвите сушените си бобчета, ще искате да ги сортирате, изплакнете и ги накиснете. Сортирайте изсушените бобчета за скали или други отпадъци, след което изплакнете боб в студена вода, за да премахнете замърсяванията. Поставете боб в купа, достатъчно голяма, за да държите бобовете, след като са се удвоили, след това добавете достатъчно студена вода, за да покриете бобовете с два инча. Позволете на бобовете да се накиснат през нощта преди да готвят, за да започнат да ги хидратират.

Съставки

подготовка

  1. В голям съд добавете боб, 4 чаши пилешки бульон и достатъчно вода, за да покриете боб. Приведете до кипене.
  2. В тиган, загрейте маслото и добавете лук, целина, звънец и канадски бекон. Задушете докато зеленчуците са меки. Добавете чесън, дафинови листа и мащерка и сайте за още две минути.
  3. Добавете съдържанието на тигана към бурканчето и къкрийте, докато бобът не се разтопи (приблизително два часа). Разбърквайте понякога при готвене и добавете вода или пилешки бульон според нуждите си по време на готвене.
  1. Добавете сол и черен пипер на вкус и сервирайте над ориз, въпреки че никога не е необходимо да добавяте сол. Децата се наслаждават на това, както е, а възрастните прекарват лют червен пипер, осолена сол и горещ сос, за да направят топлината до желаното ниво.