Торта в чаша: Нискокалорична торта от микровълновата фурна

Не се чувствате като да печете цяла торта или просто да се ограничите само до един отрязък? Няма проблем. Просто направете една торта "в торба". Той е готов за минути и няма нужда да го споделяте.

Инструменти

Микровълнова безопасна чаша: Чаша, която е подходяща за микровълнова фурна, е готварският съдове за избор тук. Ако нямате такъв, използвайте чаша или купа с микровълнова фурна, която е почти със същата ширина като стандартната чаша за кафе.

(Не се притеснявайте, все пак можете да го наречете торта в чаша.)

Nonstick spray: Това основно килерче е наистина полезно, когато става дума за производство на микровълнови торти. Спринцоване на чашата преди да добавите съставките означава, че вашата торта лесно ще се изплъзне, когато е направено.

Микровълнова : Стандартна микровълнова с 1 100 вата е това, което използвам, но всяка микровълнова печка ще го направи. Ако обаче използвате микровълнова печка с различна мощност, може да се наложи да коригирате времето за готвене.

Основни съставки

Смес от сладкиши: Използвайте старомодна смес от торти. Тъй като няма да добавяте яйца или масло, лесно е да превърнете основния микс в тортата в безвкусно лечение. Ще ви трябват около 3 супени лъжици смес от торти за всеки дегустатор, който правите. Тази сума има около 120 калории и 2 грама мазнини. Любимите ми аромати са тортата на храна на дявол и тортата от подправки, но практически всеки сорт ще работи!

Без заместител на течни яйца или яйчен белтък без течност: Винаги съхранявам в хладилника си контейнер със заместители на яйца, които не съдържат мазнини - трябва само около една супена лъжица да се направи торта в чаша.

Ако предпочитате да използвате бели, се придържайте към течността, която идва в контейнери - консистенцията е идеална за тези микровълнови третира. Една супена лъжица заместител на яйце или белтъчини има около 15 калории и няма мазнини.

Прах за печене: Направих чаши за торти без тази допълнителна люпителна съставка, но предпочитам десертите ми да са толкова пухкави, колкото е възможно.

Добавянето на около 1/8 чаена лъжичка от него върши работата. (И това е почти без калории)

Без мазнини или леко заквасена сметана: Може да звучи странно, но малко заквасена сметана добавя невероятна текстура и богатство. Добавете 1 супена лъжица за вкусна мини торта. Една супена лъжица от безмаслен вид има само около 10 калории; същото количество светло вещество има около 20 калории и 1-1,5 грама мазнини.

Кухненски скоби за здравословно хранене

Подходящи за хранене топинги

Тези забавни топинги са сравнително ниски в калории, но внимавайте за тези части. Вземете мерителна лъжица.

Как да

В микровълнова безопасна чаша, напръскана с nonstick spray, комбинирайте кейк смес, заместител на яйца, бакпулвер и заквасена сметана. Добавете 2 супени лъжици. вода, и се разбърква до униформа.

Микровълнова за 1 минута и 45 секунди, или до настройване.

Незабавно пуснете нож по краищата, за да отделите тортата от чашата.

Поставете твърда табелка над чашата и я завъртете, така че плочата да е на дъното. Внимателно разклатете чашата, за да освободите тортата върху чинията.

Оставете да се охлади напълно, около 15 минути. (Текстурата е най-добра, след като вашият десерт се охлади.)

Нагоре и се наслаждавайте!

За рецепти без вина, храна намира, съвети за трикове и други, се регистрирайте за безплатни ежедневни имейли или посетете Hungry Girl!