8 Падъл приключения в Националните паркове

Намаляването в каяк или кану може да не е първото нещо, което мислиш, когато се впишваш в тренировка, но трябва да коригираш мисленето си сега.

Падащите спортове са отличен начин за укрепване на сърцето и горната част на тялото при изгарянето на големи калории. Всъщност, според калкулационния калкулатор на MyFitnessPal, човек с тегло 150 лири, който енергично наброява в продължение на 30 минути, може да изгори повече от 400 калории. Дори и да го приемете леко и по-умерено, същото куче от 150 лири може да изгори почти 300 калории за 30 минути.

Това е страхотно упражнение и когато главата навън и удари по водните пътища, вие също пожънете психическите ползи от изработването на открито. Например преглед на литературата през 2011 г., публикуван в областта на науката за околната среда и технологиите, установи, че хората, които упражняват навън, са по-склонни да се съобщават за чувство за психическо благосъстояние и жизненост непосредствено след тренировка, отколкото тези, които тренират на закрито.

Да не говорим, че сте по-склонни да тренирате по-дълго, ако сте във външна среда. Изследване от 2012 г., публикувано в Международния журнал за поведенческа храна и физическа активност, установява, че по-възрастните възрастни, които упражняват навън поне веднъж седмично, натрупват значително повече физическа активност от тези, които са упражнявали самостоятелно.

Въпросът е, че ако обичате водата и сте готови за ново приключение, е време да се отдадете на каяк или каране на кану. Националните, щатските и местните паркове са отлично място за намиране на лодки и инструктори, които да ви помогнат да направите първия си успешен опит, но те също са идеални за добре установените гребци, които търсят следващото си приключение. Проверете следните осем национални парка, които са идеални за гребло спорт, или се отправете към уеб сайта на Националната паркова служба, за да намерите парк във вашия район.

1 - Национален резерват "Голям кипарис", Флорида

Обиколката на водните пътища, обграждащи границите между Националния резерват "Голямата кипариска" и "Евърглейдс", е сигурен, че ще бъде едно преживяване, което никога няма да забравите. Освен че виждате защитената земя от съвсем нова перспектива, вероятно ще се сближите и лично с дивата природа на поляните, включително алигаторите.

Националната служба по паркове предлага умения за разглеждане на средно ниво за тези три- до седемчасови пътувания. Макар да няма бързи, които да се вземат под внимание, непредсказуемите метеорологични модели, приливите на отливите и вятърните вятърци могат да тестват вашата мечта.

2 - Национален парк Бискайн, Флорида

Национален парк служба / Мат Джонсън

Ако идеята ви да се разхождате във Флорида, ще ви бъде по-близо до бреговата и океанската природа, отколкото блатата и алигаторите. Националният парк "Бискайне" може да бъде идеалното място,

Ясните, спокойни води в плиткия залив са идеални за относителни начинаещи, които търсят да опознаят дивата природа от океана точно над водата. Ако направите своя път към лагуната Джоунс (можете да намерите карти и гребане водачи на Национален парк Бискайне каяк и каяк страница), можете да получите добър поглед към акули, лъчи и големи училища на риба.

Ако имате собствени лодки, можете да пуснете безплатно от посетителския център Dante Fascell и дори можете да оставите кола за една нощ, ако имате намерение да се отпуснете и да се отпуснете на един от островите на парка.

3 - Национален парк на островите Channel Islands, Калифорния

Гети изображения / Майкъл Хенсън

Морското каяк на отсрещния бряг на Национален парк на Англо-нормандските острови е красиво и вълнуващо, но може да породи и рискове, затова е важно да знаете способността си и да организирате наръчник, ако не сте сигурни, че ще можете да навигирате във водите сам.

Най-голямата опасност, с която се изправят каякачите, когато на водата бързо се променят океанските и метеорологичните условия, особено в и около морските пещери. Въпреки това, съществуват екскурзии с екскурзовод, без да е необходимо предварително опит. Само не забравяйте - винаги трябва да носите спасителна жилетка и ако планирате да изследвате морските пещери, трябва да носите и шлем.

Най-популярното място за каяк е около плажа Scorpion на източния остров Санта Круз, поради близостта си до къмпинг, достъп до плажа и леснодостъпен транспорт с лодка, въпреки че други острови, а именно Сан Мигел и Санта Роса, са популярни за каякари с експертно ниво умения.

Ако имате намерение да карате със собствената си лодка, ще трябва да се свържете с концесионер на парка, за да уредите лодката да бъде транспортирана до един от островите, където можете да влезете.

4 - Национален парк Congaree, Южна Каролина

Американското министерство на вътрешните работи / Corrine Fenner

Националният парк Conagree предлага маркираната пътека за кану на Cedar Creek за посетителите на парка, които се интересуват от проучване на парка от водата. Докато паркът не доставя или наема лодки, можете да донесете или да наемете необходимото оборудване от доставчиците в град Колумбия.

Маркираната пътека минава на 15 мили през Conagree Wilderness - първобитна стара горска гора, която се гордее с някои от най-високите дървета в източната част на САЩ. Дивата природа също изобилства, включително елени, птици, видра на реката ... и понякога алигатори!

Плаванията варират от няколко часа до няколко дни, в зависимост от пътуването, което решите да предприемете. Докато Кедър Крийк обикновено е приятно и достъпно място за плаване, условията могат да се променят драстично в зависимост от скорошното време и ако потокът е на нива на наводнение (над осем фута), теченията могат да бъдат непредсказуеми, което затруднява разпознаването на маркерите на пътеките. Освен ако не сте опитен лодка, най-добре е да кану или каяк по време на по-предсказуеми условия.

5 - Национална зона за отдих в Глен Каньон, Аризона и Юта

Гети изображения / Деметрио Караско

Ако търсите евтина почивка с много дейности на открито, трудно е да победите Националната зона за отдих на Глен Каньон и езерото Пауъл. Посетителите могат да водят лагер за период до 14 дни в района, без да изискват разрешение или такса, и винаги е свободен да пуска каяци от определени рампи за лодки.

Едно нещо, което трябва да имате предвид е, че каяците споделят езерото с всички видове моторни лодки. Тъй като каяците са толкова ниски до водата, може да бъде трудно да те видят плавателни съдове. Това е особено вярно, когато езерото е развълнувана поради времето или високите нива на лодководен трафик. За да останете в безопасност, останете сравнително близки до брега и ако планирате да препускате през езерото, направете го в група и използвайте знаме, за да увеличите видимостта си.

Също така, тъй като всички видове лодки могат да изстрелват от рампи за лодки на района, може да искате да потърсите по-ниско трафикираните рампи по време на пиковата активност, за да избегнете смущения от моторни лодки. Например, страницата за каяк в Glen Canyon предлага амфитеатър "Antelope Point" и "Stateline" и Halls Crossing uplake.

За екскурзии с екскурзовод, свържете се с Колорадо Река Дискавъри, доставчик на търговски плавателни съдове, предложен от Националната служба за паркове.

6 - Национален парк Kenai Fjords, Аляска

Гети изображения / Дизайн снимки / Дъг Demarest

Националният парк Kenai Fjords в Аляска може да бъде едно от най-спиращите дъха места за хеликоптер в каяк (говори за седалка от първа линия до ледниковата активност!), Но определено не е за начинаещи. Всъщност, паркът силно препоръчва неопитни каякчета да се движат с водач, поради студените води и непредсказуемото време. Също така се предлага да останете на половин миля от ледниците, защото ледът пада, големи вълни могат да разстроят каяците и да ви хвърлят в питието. Поради тази причина (и приливи и отливи, вълни и бури) препоръчваме да имате умения за самоспасителни техники, преди да опитате пътуване.

Прочетете препоръките за безопасност на лодката в парка и изтеглете брошурата на парка за каяк, за да научите повече.

7 - Национален парк "Мамут пещерата", Кентъки

Министерството на вътрешните работи на САЩ / Майкъл Кинг

Националният парк Mammoth Cave може да бъде известен със своята пещерна система, но изследването на лабиринтите на подземните камери не е единственият начин да се насладите на тази част на Кентъки. В границите на парка се намират 25 мили от Зелената река и още шест мили от река Нолин. И двете реки са отворени и достъпни за лодките, а поради сравнително бавно движещите се води те са подходящи и за начинаещи. Това означава, че ако нивата на реката надхвърлят 10 фута на габаритите на парка, локомотивите се обезкуражават, тъй като реките могат да бъдат бързи и непредвидими по време на наводненията.

Ще ви е необходима собствена лодка, за да направите пътуване, така че ако не притежавате, проверете Green River кану за екскурзии с екскурзовод, вариращи от няколко часа до няколко дни.

8 - Национален парк Теодор Рузвелт, Северна Дакота

Гети изображения / Данита Делимон

Северна Дакота може да не е първото място, за което си мислиш, когато планирате пътуване, но ако разчитате на лодка от Северна Дакота от лодка, докато плавате през Националния парк Теодор Рузвелт, може просто да промените мнението си за самотата на тази северна държава.

Всъщност това е самотата на местоположението, което го прави идеалното пътуване за опитни ентусиасти на открито. Поплавъкът от 107 метра от Медора, близо до южния край на парка, и "Лонг Х", близо до северния край на парка, изисква около пет дни за пътуване. През тези пет дни вие сте почти сами - трябва да носите достатъчно храна и вода, да сте подготвени за извънредни ситуации и да очаквате малко комуникация с външния свят. Освен, разбира се, има и други плавателни съдове.

Разбира се, това не е пътуване за всички, но ако сте готови за едно приключение и ако сте готови да бъдете изумени от далечните бутици, паша биволи и ликвидни водни пътища, е време да тръгнете на север за следващото си плаващо пътуване. Само трябва да знаете, че времето е всичко - тази плитка река може да изсъхне на места, принуждавайки плаващите да плъзгат лодките си през калта. Май и юни обикновено са най-добрите месеци за екскурзия.

> Източници:

> Томпсън CJ, Boddy К, Stein K, > Whear > R, Бартън J, Depage MH. "Участва ли във физическата активност във външна природна среда, има по-голям ефект върху физическото и психическото благосъстояние от физическата активност на закрито?" "Систематичен преглед". Екология и технологии . https://doi.org/10.1021/es102947t. Mar 2011.

> Kerr J, > Salils > JF, Saelens BE, Cain KL, Conway TL, Frank LD, King AC. "Външна физическа активност и самооценка на здравето при възрастни възрастни, живеещи в два региона на САЩ", Internation Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity. https://doi.org/10.1186/1479-5868-9-89. Юли 2012 г.