Bushnell BackTrack Point-5 GPS

BackTrack го прави по-трудно да останеш изгубен

Къде напуснахте колата? Кой път се връща към пътечката? Къде да се върнете към погребаното си съкровище? GPS Bushnell BackTrack Point-5 GPS ви помага да намерите пътя си обратно. Изключително лесен за използване е да маркирате до пет местоположения наведнъж, след което се придвижете до някое от тях с показване на стрелки и разчитане на разстоянието. Също така има цифров компас, термометър и висотомер.

Той се вписва удобно в ръката ви и тежи малко. Той работи на две AAA батерии и има задно осветяване. Виждам няколко сценария, в които е точно това, от което се нуждая - като намиране на непознатата кола под наем в претъпкан паркинг.

Маркирайте до пет местоположения

Bushnell BackTrack Point-5 ви позволява да маркирате до пет различни места в даден момент. Просто излезте на открито (не работи добре на закрито) включете захранването, задръжте няколко секунди, за да намерите GPS сателитите, и натиснете клавиша Mark. Сега ще можете да се придвижвате обратно до това местоположение. Има пет икони, които можете да зададете. Едната е малка къща, кола, звезда, флаг и талисман. За да маркирате друго местоположение, включете го, ако още не е, и натиснете бутона за включване, за да преминете към следващата икона, след което натиснете бутона Маркиране за няколко секунди, докато показва, че е задал мястото.

Когато искате да се върнете към някое от запазените ви места, включете BackTrack, превъртете през различните точки, ако е необходимо, за да намерите желания от вас.

Тя показва стрелка, сочеща към това място, с разстояние. За разстояния под 1000 ярда се показва броят на ярда. За разстояния над 1000 ярда показва десети от мили. Можете да превключите на метри и километри, ако предпочитате. Докато се движите, той се актуализира, за да ви покаже колко сте далеч от вашата дестинация.

Това, което не ви показва, е карта. Не, това просто посочва посоката, където запазеното местоположение е относително към това, къде сте сега. От вас зависи да изберете пътя си безопасно. Възможно е да има пяна между вас и запазеното ви място. Ще трябва да намерите свой собствен начин около това. Всичко това прави е да се посочва по какъв начин е вашата дестинация и колко далеч сте от нея.

Цифров компас - Алтиметър - Термометър

Всички екрани показват времето на деня, което се определя от GPS сателитите. Бутонът Марк се удвоява като бутон за осветяване.

Втори екран показва цифров компас с вашите настоящи координати. Това би могло да бъде полезно за ориентиране или геопокритие. Не можете обаче да въвеждате координати, за да зададете местоположение, така че не е чудесно устройство за тези спортове.

Третият екран има алтиметър, показващ височината над морското равнище (или, вероятно, под него, ако посещавате Мъртво море или Долината на смъртта). Той също така показва температурата. Имах проблем с това, тъй като носенето му в ръката ми сякаш го затопли до телесната температура. Знам, че беше само около 70F навън, когато отидох да ходя, но BackTrack четеше мършав 80F на печене 90F. Може би просто имам горещи ръце, но не бих се доверила на температурата, освен ако не го държите.

Как да се изгубите въпреки използването на Bushnell BackTrack

Тук има голям шанс да направите грешка. Да приемем, че пребивавате в хотел и първо маркирате стаята си като място с иконата на малката къща. Имам проблем да си спомня номера на стаята си, тъй като ключовете не го имат на тях. Отивате на колата под наем и се отправяте към популярна пътека, паркирай непознатата си кола в голям, претъпкан паркинг. Искате да зададете местоположението на автомобила си, така че да можете да го намерите. Включвате BackTrack с бутона за захранване, показващ екрана с мястото на иконата на къщата на вашата хотелска стая. Но вместо да натиснете бутона за захранване отново, за да продължите към иконата на автомобила и да зададете този знак, натиснете иконата за маркиране отново върху иконата на къщата за няколко секунди.

Това задава иконата на къщата за местоположението на автомобила и изтрива това, което сте съхранили в местоположението на хотелската стая.

Това не е фатален проблем, тъй като вероятно може да поиска от служителя на бюрото какви са вашите номера на стаята. Но ако сте на пътеката и маркирате точки по протежение на пътя, можете да презапишете мястото на пътечката по грешка. Бъди внимателен.

Това, което наистина искате, е BackTrack?

Виждам, че BackTrack има доста специфични приложения. Това е, което искате, когато буквално просто искате да намерите пътя си обратно към предварително посетено място.

Какво не можеш да направиш с него:
- Задайте място, в което не стоите.
- Намерете пътя си до място, което не сте посетили преди това, и го определете като местоположение.
- Използвайте закрито.
- Използвайте за намиране на движещ се обект, като например човек. Или, ако те откраднат колата си, можете да намерите пътя си към мястото, където е бил паркиран. Но пич, колата е изчезнала.
- Сигнал за помощ.
- Разберете как да стигнете от мястото, където сте на мястото, което сте настроили да се върнете. Няма карти.

Ако искате да направите това, тогава ви е необходим друг вид GPS или мобилен телефон.

Най-долу в Bushnell BackTrack

Харесва ми, че работи там, където можете да вземете GPS сигнал, в сравнение с приложението за мобилни телефони, което може да не работи, ако нямате мобилен телефон и Wi-Fi обхват. Обичам простотата да го използвам. Много е лесно да се разбере и нещо, което можете да използвате няколко пъти да го отсече за седмици, и все още помнете как да работите. Наистина обичам манекенката, която ми помага да намеря колата си. Виждам, че това може да се случи заедно с пешеходни преходи, освен добрата карта на маршрута. Винаги е мъдро да имаш компас и е страхотно да имаш стрела, която да сочи назад по правилния път. Просто използвайте собствената си добра преценка за навигация и избягване на опасностите.

S ee Текущи модели в Bushnell