Сертифициран проф. Треньор по атлетика (ATC)

Ако искате да работите с спортисти като част от екипа по спортна медицина, може да помислите за кариера като сертифициран атлетичен треньор (ATC). Като асоцииран здравен специалист, ATC има различни умения и задължения от тези на личен треньор. Тяхното образование се фокусира върху медицинските аспекти на физическото обучение и спортните дейности.

АТС работи с лекари и други съюзнически здравни кадри за предотвратяване на наранявания, предоставяне на спешна помощ, диагностициране и осигуряване на терапевтични интервенции и рехабилитация за спортни травми.

Те също така работят с не-спортисти за насърчаване на уелнес и участие в здравословни физически дейности. Настройките, в които работят, включват средни училища, колежи, клиники за спортна медицина и професионални спортни програми.

образование

За да станете сертифициран атлетичен треньор, първо трябва да завършите колежна програма за обучение по атлетика, която е акредитирана от Комисията за акредитация на обучението по атлетическо обучение (CAATE) и да получите бакалавърска степен или магистърска степен. Това обаче е в преход, а Националната асоциация на спортистите по лека атлетика казва, че в бъдеще ще се изисква магистърска степен. Сертифицирани програми се намират в стотици колежи и университети в САЩ

Учебните дисциплини, които ще изучавате във вашата колежна програма, имат медицинска насоченост. Те включват анатомия, физиология, биомеханика, физиология на упражненията, атлетическо обучение, хранене. предотвратяване на наранявания, оценка на наранявания, терапевтични методи, първа помощ, спешна помощ, психо-социални стратегии и администрация на здравеопазването.

Можете също да направите клинична ротация с атлетичен отбор.

Сертифициране и лицензиране

След като сте завършили акредитирана програма, можете да седите за сертификационен изпит, проведен от Съвета за сертифициране на атлетичния треньор. Тестът е не само на знанието, но и на способността ви да прилагате, вземате решения и изпълнявате подходящи действия.

Изпитът обхваща разнообразни теми в рамките на петте области на спортното обучение:

След като атлетичните обучители преминат сертификационния изпит, който доказва умения и знания в рамките на всяка от петте области, те могат да използват наименованието ATC.

Преди да практикувате, трябва да сте сигурни, че ще получите държавен лиценз или ще приемете другите регулаторни изисквания за държавата, в която ще работите. Трябва да получавате кредити за продължаващо обучение и периодично да се възстановявате.

Типичен ден

Типичният ден за сертифициран атлетичен треньор варира в зависимост от нивото на атлетическата конкуренция, налагането на заетост (традиционни, клинични, индустриални, корпоративни) и други институционални изисквания.

Ако работите в спортна атмосфера, можете да започнете преди тренировка, като прилагате превантивни мерки, като например лента, тайна и скоби за спортистите. По време на тренировката ще бъдете активни в оценяването на нараняванията и изпращането на спортисти до лекаря или в изпълнение на постоянни разпореждания за лечението на леки наранявания.

Вашите умения включват предотвратяване, признаване и рехабилитация на спортни травми. Независимо дали те се появят по време на тренировка или състезание, разработвате програма за лечение под наблюдението на лицензиран лекар. След като един състезател бъде ранен, вие работите с играча, семейството му и медицинския екип, за да съобщите кога и как могат да се върнат на практика и конкуренция.

Извън спортна атмосфера, АТЦ може да работи в клиники, болници или в бизнеса и да предоставя уелнес услуги, мануална терапия и обучение и преподаване за профилактика на заболяванията.