Guy's Grocery Guide: Как да навигирате в пътеките

Как да се отървете от типичните пазарни капани за супермаркети

Това, което купувате от магазина за хранителни стоки, прави голяма разлика в здравето, теглото, как се чувствате и как изглеждате. Храната и напитките имат силата да подобрят или унищожат здравето ви.

Но как можете да разберете какво всъщност е добро за вас в хранителен магазин, пълен с хиляди опции, и кога повечето продукти са скрити в ярки цветни кутии, измазани с маркетингови лозунги?

Как супермаркетите тайно качват теб

Супермаркетите са предназначени да ви примамят в средата на магазина, където пътеките са пълни с надценени преработени храни с приблизително еднакви хранителни стойности като шепа боклук. Колко пъти сте разопаковали чантите си за хранителни стоки и си казал: "Защо купих това ?!"

Веднага щом влезете в супермаркета, сетивата ви веднага се бомбардират с ярки цветове и приятни аромати, докато се посрещате с пресни плодове, зеленчуци, цветя и специални продукти, изложени на дисплея. Жизнените цветове ви поставят в добро настроение и ви накарат да похарчите пари.

Тогава мирише на прясно изпечен хляб, който мигновено придава апетит и ви прави много гладни. Ако слушате музика на заден план, темпото на музиката обикновено е бавно, защото слушането на бавен ритъм подсъзнателно ви кара да се разхождате до този ритъм, така че в крайна сметка да прекарвате повече време през магазина.

Преди дори да започнете да зареждате голямата си количка за пазаруване, сте изминали мозъка, за да харчите пари за неща, от които не се нуждаете.

Обикновено не гледаме над и под средните рафтове, за да намерим алтернативи, които са търговски марки, изгодни сделки или по-здравословни опции, и ние просто не отделяме достатъчно време за разходки по периметъра на магазина, където не са обработени често се срещат храни.

От време на време станахме жертва на обикновените клопки на супермаркети, като например да се поддадем на импулсните кутии, представени на предната и централната част на дисплея, и натрупването на продукти за продажба само защото изглеждат като сделка.

Ако знаете как да управлявате мъчно лабиринта на супермаркета, ще си тръгнете с чанти за пазаруване, пълни с храни и напитки, които ще ви накарат да изглеждате и да се чувствате по-млади, освежени, по-силни, по-щастливи и позитивни.

И така, какво можете да направите, за да избегнете обичайните клопки на пазаруване на храни? Ето 4 начина да спестите време и пари за следващото си пътуване до магазина за хранителни стоки.

Намерете по-евтини алтернативи

Потърсете по-евтини алтернативи над и под нивото на очите на рафтовете като еквиваленти на маркови магазини. Супермаркетите са изложени по специфичен начин, за да ви накарат да се движите през пътеките и да харчите парите си.

Служителите в магазините отделят много време, усилия и пари и идват с начини да направят повече пари от вас. Много от големите вериги супермаркети използват компютърни програми за проследяване на възвръщаемостта на инвестициите върху техните продукти. Това им помага да решат точно къде да поставят конкретен елемент на рафтовете, за да продават повече.

Изследователите са разработили перфектни спецификации за поставяне, размер, височина и дълбочина, за да ви насочат към продуктите, които супермаркетите искат да купите.

Обикновено това означава да ви продават по-скъпи стоки. Макар че магазини запазват по-евтини опции като маркови магазини, супермаркетите в крайна сметка искат да избират премиум марки и продукти, защото те струват повече.

Първият недвижим имот за артикули в супермаркета е среден рафт в пътеките, седнал на нивото на очите и точно под него. Производителите плащат повече, за да имат продукти, поставени тук. В тези рафтове се помещават най-скъпите продукти, защото те са най-лесният за вас да ги видите и да ги вземете. Ако търсите по-евтини алтернативи, ще трябва да погледнете отгоре и отдолу на тази зона, застанете на върха на пръстите на краката си, за да стигнете до най-горния рафт или да се наклоните надолу, за да потърсите вашите изгодни предмети.

Магазините за магазини, генеричните марки и продуктите за насипни стоки обикновено се намират в долния рафт. Тъй като интелигентните купувачи ще търсят сделките, супермаркетите нямат нужда да губят основното си рафтово пространство на изгодни продукти. Местни, гастрономи и по-малки марки обикновено се намират на най-горния рафт.

Друг престижен регион на недвижими имоти е краен капак рафтове на пътеките. Продукцията на крайния продукт се предлага на премия за производителите, също като средното разположение на рафтовете.

Цените на една и съща търговска марка могат да варират значително между различните магазини. Ако искате да спестите пари, пазарувайте в магазините, които предлагат най-големи отстъпки.

Вървете периметъра на магазина за хранителни стоки

На следващото ви пътуване до магазин за хранителни стоки, разходка по периметъра на магазина, за да намерите свежи и здравословни опции.Това е мястото, където се намират свежите и замразени продукти и можете да направите здравословен избор за пазаруване, включително пресни плодове и зеленчуци, риба, месо, млечни продукти , замразени храни.

Един от най-лесните начини да избегнете купуването на преработени храни е просто да следвате периметъра на магазина, за да направите всичките си пазарувания. Тъй като храните в коридорите се обработват предимно, е добра идея да избягвате проникване през магазина, за да не получите никакви импулсни идеи, подобно на пълненето на вашата кошница с обработени храни, натоварени с консерванти и нездравословни съставки.

Придържайте се към списъка си за пазаруване

Ако не се покажете на супермаркета с план, вашите покупки ще бъдат лесно повлияни от маркетинговите и рекламните капани, които са предвидени за вас в магазина. Направете списък за пазаруване на това, от което се нуждаете.

Ако се опитвате да намерите здравословни възможности за складиране на килера си, опитайте прости избори с ниски калории, като например:

Няколко съставки, които трябва да избягвате или поддържате до минимум, са наситени мазнини, транс-мазнини, холестерол, натрий, захари и подсладители. Също така е важно да избягвате пазаруването, когато сте гладни, защото повишеният апетит ви кара да купувате ненужни и нездравословни предмети, които обикновено не купувате.

Тъй като се знае, че живи цветове като червено и жълто повишават апетита, те могат да ви подмамят да купите определени храни, които бихте преминали по друг начин, особено ако пазарувате, докато сте гладни. Не позволявайте думи, снимки или цветове на опаковката да повлияят на способностите ви за вземане на решения. Придържайте се към списъка си за пазаруване.

Прочетете списъка с съставките

Списъкът на съставките на всеки продукт трябва да бъде поставен отпред и от средата с големи букви върху всички опаковки. Не се заблуждавайте от опаковката на продукта - винаги четете списъка с съставките на продуктите, преди да ги закупите. Ще бъдете изненадани колко продукти имат нездравословни съставки, като обогатено избелено брашно или захар, като една от първите изброени съставки.

Пазете се от продукти, които съдържат съставки, съперничещи продължителността на войната и мира. Изберете елементи с най-малко съставки, необходими. Избягвайте опасните пълнители в храната си като консерванти и предмети в списъка на съставките, с които не сте запознати или не можете да се произнесете.

Етикети като "ниско съдържание на мазнини" и "ниско съдържание на захар" са много подвеждащи. Ако отстраните една съставка като мазнина или захар, трябва да я замените с друга съставка, за да опитате да постигнете подобен вкус и текстура на оригиналната храна. Елементите с ниско съдържание на мазнини / без мазнини често имат повече добавена захар в тях, а добавените с ниска захар / без захар продукти могат да имат повече добавена мазнина или добавят фалшиви подсладители.

Само вие и Вашият лекар може да решите какъв вид диета е най-подходяща за Вас, но е 100 процента от вас, за да сте сигурни, че пазаруването в супермаркета е здравословно, като разберете психологията на супермаркета, за да не станете жертва на типичните капани, на които падат потребителите.

Всички сме чували думите "Вие сте това, което ядете", така че не забравяйте да донесете само домашни храни, които ще подобрят общото ви здраве и благополучие.

> Източници:

> Уебсайт за потребителски отчети. 5 твърдения за етикети на храни, които могат да ви заблудят. Публикувано на 2 септември 2014 г. Достъп до 30 април 2016 г.

> Ден на уебсайта на Main Street America. Подобряване на продажбите в малки магазини за хранителни стоки: как да продавате повече чрез продуктите. Публикувано на 1 октомври 2010 г. Достъп до 30 април 2016 г.

> Kendall G. Phys.org. Науката, която ни кара да харчим повече в супермаркетите и да се чувстваме добре, докато го правим. Публикувано на 4 март 2014 г. Достъп до 30 април 2016 г.

> NIH: Национален уеб сайт на сърцето, белите дробове и кръвта. Съвети: Здравословно хранене започва с пазаруване на здравословна храна. Достъп до 30 април 2016 г.

> Уеб сайт на Нотр Дам Колидж. Психологията зад оформлението на хранителния магазин. Публикувано на 4 януари 2013 г. Достъп до 30 април 2016 г.